fredag den 18. marts 2011

Nældens Dag 2011???? Søndag den 1. majSidste år skrev jeg et indlæg om denne sag. Svenskerne har mange gode ideer, Nældens Dag er én af dem.
 "Visst blir det Nässlans dag även 2011. Boka eftermiddagen söndag den 1 maj! " sådan skriver Eva Robild, som arrangerer på 6. år. Tænk, hvis vi kan lave noget - bare tilnærmelsesvis lige så spændende!


DR havde en fremragende programrække for nogen tid siden URT, der  havde nælden også sit eget program.
Jeg vil ihvertfald prøve at arrangere en dag med brændenældetema her hos mig den 1. maj. Og så håbe på, at andre vil være med - og gøre 1. søndag i maj til hyldest til Nælden. Mere om arrangementet senere.
Hvis man tænker sig en dag lidt som den svenske....så kunne flere  deltage med en bod...nældesuppe-the-skønhedsmasker-garn-spinding-behandling nælder tilgarn/stof - you name it - hjælp mig gerne med gode input!!
Hvad siger I derude? 9 kommentarer:

 1. Vi bruger nælder til røgeovnen senere på sæsonen, men bortset fra det, så er mit forhold nu nok temmelig anstrengt til den.

  SvarSlet
 2. Man kan købe både garn og stof af nælde,har du tænkt på om du vil tage det med op på dit tema om brændenælde?

  SvarSlet
 3. Ja, jeg har tænkt...garn, stof, the, suppe, salt, og vist et par ting mere, jeg kunne tænke mig en slags marked eller så....

  SvarSlet
 4. Og jaaaa---til røgning-rygning, det har jeg da også prøvet selv. Tak for hintet :-9

  SvarSlet
 5. Truemose --- den tegner så spændende, din blog...get going. jeg kunne så godt tænke mig at prøve en islandsk hest engang...ikke at jeg er hestevant, men forestiller mig bare at de heste er nemmere ...for mig...ja,, det lyder skørt, men sådan har jeg tænkt ..
  Har du erfaring med brændenældegarn??? Eller har du lyst tilpå anden måde at medvirke den dag??? Løbbinding, smedning....eller....???mail gerne

  SvarSlet
 6. Første Maj - da skal vi da demonstrere mod Blå Stue! Men ellers tak for invitationen :) det er en rigtig god ide at afholde en "nældens dag"!

  SvarSlet
 7. hehe...selv om min far er gammel fagforeningformand, skal jeg ikke i optog den dag!

  SvarSlet
 8. For 25 år siden skulle jeg prøve at lave nældegarn. Det er samme proces som med hør. Det tog meget lang tid, kæmpe arbejde og et lille nøgle garn, håndspundet. Det er kun for folk med meget, meget tid og tålmod. Nælde stof er meget smukt. Det bliver blødt og blankt af at blive brugt. Det lyder som en hyggelig ide, med en nælde dag. Skulle der komme mange, er de velkomne til at luge nælder her hos mig. Der er rigtig mange. Håber at kunne kigge ud til dig den dag.

  SvarSlet
 9. På nældens dag kunne man lave urtesalt af nældeskud den er jo naturens vitaminpille og en gryde nældesuppe vil nok også hurtigt blive afsat

  SvarSlet