onsdag den 5. maj 2010

Video fra Krydderurtehaven på LavendelgårdenHer er vi på tur i Krydderurtehaven...der startede som græsplæne..og ender som græsplæne, hvis jeg ikke passer på.
Den har næsten passet sig selv sidste år, nu skal der mere "skik" på den....
Jeg elsker tanken om den.......
:-)


11 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt! Jeg elsker urtehaver, og jeg har en forkærlighed for kulsukker - fordi bierne elsker den (og fordi den er så god til håndcreme m.m.... :-) )

  Det bliver spændende at se mere, når det bliver sommer og alting blomstrer...

  SvarSlet
 2. Ja, jeg regner med at få den gjort mere tip-top...

  SvarSlet
 3. Det er så dejligt at besøge din have. Hvor har du mange urter.

  SvarSlet
 4. Fin video! Det er nummer to, står der, betyder det at vi er i nærheden af første forsøg? Hvis det er tilfældet, så er du en god begynder og vil snart kunne supplere Søren Ryge med en have fuld af overraskelser.

  Røllike har jeg også i fri dressur rundtomkring :-) Er det en du dyrker?

  Jeg bruger løvefod til at kvæle andre planter. Den er ret god, sådan en løvefod, og forholdsvis nem at hive op igen. Jeg foretrækker at kalde den dugg-samler.

  SvarSlet
 5. Ja, det er den almindelige hvide vilde røllike, det er jo også en slags lægeplante...ha ha jeg går ind for dogme-video...men tak!
  Løvefoden kaldes også Vor Frues Tårer eller Vor Frues Kåbe - eng. Lady's Mantle...Alchemilla kaldte Linné den , fordi alkymister samlede dug af plantens blade og brugte den til (forsøg på) at fremstille guld.

  SvarSlet
 6. Selv tak! Jeg kan godt forstå at man kan få den tanke at den dugg, som samler sig i en Alchemilla Linnea er guld værd! I en vis forstand er den mere værd end guld. Det forunderlige er også at det somme tider bliver liggende længere end alt andet vand.

  Jeg har købt begonia'er til udplantning, men de knækker for mig. Ikke alle bladene, men mange af dem. På nummer fire lykkedes det vistnok at undgå det :-) Hvad skal man dog stille op?

  Hvis du skal grave bede, så må du hellere begynde nu, det bliver mere og mere tungt.

  Jeg har efterhånden gang i greb og spade 4 steder, og stadig ingen steder som er klar til beplantning! Jeg overvejer derfor at sætte fire brædder sammen til et kassebed eller bruge min gamle balje.

  SvarSlet
 7. tak for en hyggeligt tur i krydderhaven. Der er noget at luge, hvis ikke græsset breder sig så gør urterne det. Hjemme hos mig breder urterne sig helt vildt.

  SvarSlet
 8. Donald - du kan få noget, der hedder pallekarme eller pallesider - prøv at se et af mine tidligere indlæg her på Blomsterbloggen - det er smart at bruge dem til højbede.
  Har ingen gode råd til begonier..de er vist sarte, ville aldrig kunne klare sig her!

  SvarSlet
 9. Tak for det gode råd! Hvis det er en løsning med sådan nogle pallekarme så kan fire brædder vel også klare det. Min egentlige bekymring er, at rødderne lever videre længere nede end et spadestik, så det nytter ikke bare at sætte mere jord ovenpå, selv om det letter og giver voksemedium akut. Hvis det kombineres med 100% udsultning og håndlugning så går det altsammen fint (haha).

  Det ser ud som om Lavendelstrik.blogspot.com har lidt problemer nu, ligesom Wordpress.com havde det (og måske stadig har). Jeg vil se video i morgen.

  SvarSlet
 10. Ja, jeg kommenterede din gravning efter skvalderkål...den kom slet ikke igennem. Hvad jeg sagde var - ikke andet at gøre end grave, grave , grave - væk med rødderne - de kan også slås med plæneklipperen, kan ikke tåle at blive ved med at få bladene fjernet - endelig en sæson med sort plast eller alternativt - et gammelt gulvtæppe kan klare affæren.

  SvarSlet
 11. Tak for en dejlig rundtur i urtehaven :-)

  SvarSlet