Rabarber er dejlige - ingen tvivl om det.
Jeg har flere sorter...en af dem har jeg sået og fået mange planter ud af . Det er den gamle Glaskin's Perpetual, som udmærker sig ved ikke at have så højt indhold af oxalsyre.
Det er nu ikke den på fotoet, det er den, der hedder Spangsbjerg - en rigtig god sort med tynde fine stilke og røde kød.
Her skal der laves Rabarberklatkager.
1kop mel
1 kop majsmel
1kop havregryn
2 -3 ss sukker
½ ts salt
2 ts bagepulver (kan godt udelades)
2-3 tyndt skårne rabarber
2 dl mælk
1 æg
der laves en pandekagedej - den skal ikke være for tynd i konsistensen - og klatterne sættes 3-4 stk ad gangen på panden - bages - og spises med ...ja...rabarberkompot - frisk frugt - creme fraiche - mulighederne er mange - de smager ---- af mer'.
Jeg snitter gerne lidt med i salaten - steger nogle skivede sammen med løg som tilbehør og i går endte nogle skivede i en ret - kylling i karry - med løg, porrer, gulerødder - og rabarber. De giver en fin syrlig smag til retten. Prøv selv!
Her ser I de franske hvidløg, som jeg satte et stykke inde i november, da jeg kom hjem fra mit lange efterårsophold i Dordogne. Jeg syntes, det kunne være interessant at prøve nogle andre sorter end dem, vi kan få herhjemme. Og de har da haft fart på. Hvidløg vil gerne have godt med næring.
Når jeg nu slår græs, vil jeg lægge græsafklippet på jorden, det er en fin form for gødning OG jorddække på samme tid.
Ummm er vild med rabarba, SKAL have nogle i år...
SvarSletLyder som guf der klatkager !!!
Hyggehygge
Marianne
Det låter mycket gott. Rabarberpaj blir det här till weekenden åtminstone,
SvarSletEva
Ja, og det er så nemt og hurtigt - fx om morgenen.
SvarSletUhmmm.... jeg elsker også rabarber.
SvarSletJeg kan anbefale en rabarber-smulekage. Se opskriften på www.metteshave.dk
Forårshilsner fra Mettes Have