lørdag den 1. maj 2010

Intet nyt fra havefronten - og dogEn sandhed med modifikationer.
Meget sker derude - og en livgivende regn falder også i dag på stort og småt.
Morellerne - de gul-røde store sødkirsebær er sprunget ud, de japanske ligeså.

Men ifølge min "Maria Thuns Såkalender" skal INTET foretages derude i dag, og først i morgen fra klokken 16 kan man gå i gang med "Frugt..." - dagene er mærket med ---------------og det vil sige:
Ugunstige tider - formørkelse, Månens eller andre planeters knudestillinger - eller andre negative konstellationer...så jeg er da helt tilfreds med at jeg i dag har andre gøremål og at det øsregner..så jeg behøver slet ikke være ærgerlig over ikke at komme ud at så.

Planter, der hører ind under frugt er bønner, ærter, linser, majs, tomat, agurk, græskar, squash o.lign. - de har  sås fra i morgen og til mandag kl. 11 og igen fra klokken 18 og hele tirsdag.
Jamen - sikke et system!
Jeg prøver at følge det, så vidt muligt. Det bliver interessant at se, om det gør nogen forskel.

6 kommentarer:

 1. Ja, det bliver virkeligt spændende, at følge- se om det gør en mærkbar forskel.
  Jeg har sendt dig en mail :-)

  SvarSlet
 2. Du verden! Det var en skjematisk såmetode :) Spennende!!

  SvarSlet
 3. Det lyder omstændigt og skematisk :0) Jeg vil gøre lige det stik modsatte og så sammen med ungerne i dag :0)

  God lørdag

  SvarSlet
 4. Så spennende:) Du får rapportere hvordan det går. Jeg kunne kanskje trengt et sånt skjema, for jeg starter alltid for tidlig med alt mulig... Og det går ikke alltid like bra... Lykke til:)

  SvarSlet
 5. Hvis du virkelig vil vide om der er forskel, må du jo så kontrolgrupper, for kan du huske hvordan det så ud sidste år og hvordan vide om det er såtidspunktet eller andre faktorer som gør forskellen?
  Det er bliver interessant at følge. Alle vi som ikke kan overkomme at arbejde i skemaer på den måde, må så tage vores arbejdsmetoder op til revidering. For det gælder jo ikke bare såning, men alt arbejde i haven ikke?

  SvarSlet
 6. men, men , men ...jeg er normalt overhovedet ikke til skemaer, og kontrolgrupper - nej, det bli'r hvad det bli'r.
  Normalt skriver jeg havedagbog og kan år for år sammenligne tidspunkter/udbytte/jordbund m.m. og således også i år. Men jeg skal nok rapportere.

  SvarSlet