torsdag den 9. juli 2009

Fra Frøforsyningen Følgende:


Bemærk den lille hvepselignende tingest til venstre for rosen. Det er en svirreflue, og det er en af vennerne i kampen mod vederstyggelighederne i haven. Dens larver - nogle stærkt grønne eller andre stærke farver - lever af at spise bladlus. Det ka' vi li'. Svirrefluerne tiltrækkes af planter med åbne blomster, som rosen her - Rosenresli - eller skærmplanter som dild .

Denne plante er meget taknemmelig, den blomstrer længe, er god i buketter, og så sig selv overalt, den kan komme afsted med at smide frø. Her er den i lilla og her i lyserød:

Men jeg ved bare ikke hvad den hedder. I kan få frø af lilla/lyserød, men om én af jer vidste, hvad den hed, ville jeg blive meget glad.

I det hvide bed, såvel som flere andre steder gror denne Anisisop (Agastache anethiodora). Den mest almindelige udgave af den er lilla, kaldes også indianermynte, men er hverken i familie med mynte eller for den sags skyld isop. Den tiltrækker næsten mere end sommerfuglebusken alle slags sommerfugle, og humlebier er også vilde med den.
Den er fantastisk god til at lave te af. Så den sætter jeg på listen.
Når der tales så meget om, hvilke planter der er gode til bier m.m., er det jo fordi bier er nødvendige til bestøvning af planter, OG alle vore frugter i haven ville intet være værd uden bier, humler eller andre bestøvere.
Der er ikke så mange biavlere som for år tilbage. Det er sværere at have bier, der er kommer flere sygdomme, der fuldstændig kan udslette et helt stade. Så økonomien i det er ikke god. Der er mere arbejde med sygdomsbekæmpelse.
Så vi må gøre det godt for de bier, der trods alt er her. Så kommer de gerne og arbejder for os.

2 kommentarer:

 1. Den der blomst du har i lilla og lyserød, har jeg også- dog kun i lyserød - og jeg aner heller ikke hvad den hedder :-)
  Anisisop har jeg i lilla, men ikke i den smukke hvide :-)
  Frø jeg har/vil få ;
  Salvie. botanisk tulipan- Turkestanica- dværgtulipan.Erantis. Vibeæg. Akeleje.Digitalis.Stokrose. Det var hvad jeg lige kunne huske- der kommer flere senere :-)

  SvarSlet
 2. Det lyder godt - sikke vi skal så- Bare dog nogen kendte den, engang troede jeg det var Kattehale, men alligevel ikke.

  SvarSlet