fredag den 10. juli 2009

Flere frø på listen.
appelsintagetes..

Der er sagt og skrevet meget om tagetes - dårlig smag, dårlig lugt, prangende...
En ting der i hvert flad skrives om i økologiske kredse, er dens evne til at rense jorden for diverse nematoder (ikke af de gode børn) - man kan tale om jordtræthed. Det kan en sommer med tagetes i bedet klare. Og denne her er af de mindre prangende, har en dejlig duft af - ja appelsin og den kan spises - yndig i salatskålen eller som kagepynt. Prøv også en sandwich med den som salatfyld.

Jeg har frø af den i sensommeren. Jeg bruger den i urtehaven som dekorativ kant, den udvikler sig til en hel lille busk. Meget flot sammen med f.eks. rødbeder eller grønkål.

Man kan også få en sort med citronduft.

Så har Losarinas mor meldt ind at hun bl.a. har frø af akeleje, digitalis, stokrose, erantis, gul valmuesøster og salvia officinalis (krydderurt)

De kommer på listen.
Jeg har også masser af morgenfrue. Blandede sorter og farver, de kommer troligt hvert år.

Jeg vil vise jer en kartoffelsort, som er utrolig - velsmagende - fast a la aspargeskartoffel - rigtydende og den kan anbefales. Linzer Delikatess hedder den. Pletterne på mine skyldes skurv, det er de tilbøjelige til at få, hvis jorden er tør, let og der før har været græsplæne. Ja, og alle tre forhold gør sig gældende i min ny "kolonihave", hvor de står. De smager fint alligevel.
På 2 planter høstede jeg over 50 kartofler.


9 kommentarer:

 1. Den navnløse blomst har jeg en idé om,at det kan være en eller anden slags Ærenpris, som jo findes i mange forskellige sorter.

  SvarSlet
 2. Ja, det kan gådt være, men i lyserød??jeg går ind og googler- tak for tippet

  SvarSlet
 3. Appelsin tagetes er så smukke :-)
  Jeg har også salviefrø :-)

  SvarSlet
 4. Ja, men jeg skriver dem på lidt ad gangen, jeg har googlet den der blomst, jeg tror du har ret, Manna, det er en ærenpris VERONICA SPICATA.

  SvarSlet
 5. Miri, hvilken salvie er det? En have- eller en krydderurt?

  SvarSlet
 6. Krydderurten Salvie.
  Og jeg har også gul valmue søster .

  SvarSlet
 7. Glemte helt at juble over dine kartofler - hvilken høst !

  SvarSlet
 8. Tænk at du har fået 50 kartofler på 2 planter! Det er så spændende at læse med her - hvis ikke du kan inspirere til at dyrke lidt flere forskellige planter, er der ingen der kan ;)

  SvarSlet
 9. Men jeg kan godt sige jer - sidste år - på et andet jordstykke, gav de samme kartofler måske en 8-10 knolde pr. plante og de var SÅ skimlede og grimme. Så i år er det spændende, når jeg når til de andre sorter.

  SvarSlet