lørdag den 11. juli 2009

Migrænens overmand


Denne Matrem, som ligner en kamille, men har en helt anden duft - nærmest krysantemum-agtig, er kendt for at kunne hjælpe mod migræne. Det er de friske blade, man skal spise dem hver dag - f.eks. som salatblade i en sandwich, så hjælper det. Eller man kan lave en te af dem. Det er da værd at prøve. Ikke at jeg har kunnet overbevise min slet-ikke-have-og-natur-interesserede skeptiske lillesøster, men sådan er der så meget. Rådet er hermed givet videre. Har frø af den.


Fingerbølblomst eller Digitalis er stor, smuk og giftig. Husk det. Den er to-årig, det første år kommer der en bladroset, det andet år blomstrer den - og kaster villigt frø rundt omkring sig i haven. Den kan dukke op de mærkeligste steder.
Den anvendes stadig i visse former for hjertemedicin - digitalis-dråber.Losarinas mor har den. Og jeg selv har også nogle.


Her har vi den - et storkenæb - efter blomstring. Man kan forstå navnet.
Men denne hedder her hos mig "Dræbergeranium" idet den er i stand til at overtromle langt mindre livskraftige småplanter. Dækker et stort stykke jord på ingen tid. Sår sig og sender nye planter videre. Dens navn er Geranium macrorrhizum, den har en flot pink farve, den er tidligt fremme og har en besynderlig duft. Ikke ubehagelig, men...sær.
Har frø af den og den søde rosa storkenæb "Rose Clair".

3 kommentarer:

 1. Du har mange spændende frø !!
  Matram er min sidste nye kærlighed :-) Har prøvet at grave planter op ude i verden og plante i min have- men tænk, de blev plukket af en eller anden, der åbenbart også synes de var fine...
  Storkenæb har jeg aldrig prøvet at så, spændende :.-)

  SvarSlet
 2. Dræbergeraniumm hvor er det da et passende navn. Jeg har dem i kolonihaven, i et bed, hvor intet vil gro, men det vil den.

  Af frø til bytte har/får jeg fra: Gyldenlak, stokrose i forskellige farver + valmuefrø som der jo i forvejen er 2 aftagere til.
  Jeg er ikke så erfaren med frø fra blomster, så titter ekstra på stauderne.
  Ved du om man kan tage frø fra Nøgleklokke?
  En god lørdag til dig

  SvarSlet
 3. Jeg har altså også små matrem-planter allevegne, dem kan jeg da sende dig til efteråret, Miri
  Manna, jeg tror man kan tage frø af ALT, nogle stauder kræver bare en kuldeperiode for at kunne spire.Jeg har en oversigt over hvem og hvad et eller andet sted, skal prøve at finde den.

  SvarSlet