søndag den 29. maj 2011

Gårdspladsen


Gårdspladsen på Lavendelgården var forsynet med et stort flot kastanjetræ midt i en græsrondel, da jeg indtog stedet for 6 år siden. Nu er kastanjen ikke mere....den blev hvert år angrebet af kastanje-miner-møl, som mæskede sig med det resultat, at bladene begyndte at visne og falde allerede i august....(feje,feje)
Ned kom det - og så var der den runde græsplæne, bøgehæk ud mod markvejen, roser sat rundt om af mig. de havde ikke trivedes så godt der under træet, men nu har de sandelig fået en opblomstring i bogstaveligste forstand.
Jeg satte følgende:

lånt her

"Else", ja det hedder den ikke, men har stået hos min tante Else, som delte ud af den til min far, som delte ud af den til mig i en helt anden have...men den har klaret flytteriet og står nu med knopper. Den ligner Skagensrosen "Maxima", men er lidt mindre og blomstrer lidt senere...kun dage, men...måske er det "Princesse de Lamballe", den har jeg et andet sted også....

Den næste i rækken er "Aïcha" - den højt elskede. Gul og smuk - giver endda en ekstra blomstring senere på året. Den er også blevet meget stor det sidste års tid. Læs om den her.


Så kommer vi til "Polstjärnen" - den er stadig lille....sat sidste år, da jeg ønskede at lukke ind til plænen.


Ved siden af den endnu en hvid...Skagensrosen eller "Maxima" - hvid og busket er den blevet.så kan jeg om føje år sidde yndefuldt henslængt som Marie Krøyer her på billedet.

Så følger en rosa rogusa..."Agnes" - den er gul - ret usædvanligt blandt disse. den bliver også mægtig stor med tiden.


Dens nabo er "Frühlingsduft" - en af de skønneste af "Frühlingerne". Gul -lyserød-fersken er farverne. Den har, som de aller-allerfleste af mine roser -DUFT.


Den sidste af de større buskroser er "Nevada" - der lige nu ligner en busk med flødeskum udover.
Rigtig tidlig i udspring- det kan vi li'-

de første blomster - lige nu er den overdådig.

som det ses, er alle roserne buskede, de er meget hårdføre og nøjsomme. Gårdspladsen var dækket med perlesten og før det har der været asfalt, jorden er meget let, så her skulle tænkes i rigtig hardcore roser.
Rosen på det første foto står i en lang hæk , men den kommer jeg til senere. Nu er vi halvvejs rundt om pladsen.


9 kommentarer:

 1. Uha det må have gjort ondt, at skulle sige farvel til kastanjen. Nu er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg tror det er flot med alle de roser.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Ja, den taler vi ikke mere om...et andet sted i haven har jeg dækket med alle de nedfaldne kastanjer, og sidste år opdagede jeg et lille fint kastanjetræ...jeg vil prøve at finde et sted til det til efteråret.

  SvarSlet
 3. Ja, trist med den gamle kastanje - men held og lykke med den nye. Det må også være skønt med alle de dejlige roser.

  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 4. du kan osse tro, jeg nyder dem, Signe - god dag selv!

  SvarSlet
 5. Øv med kastanjen, men sikke mange flotte roser du har/får. Jeg har selv Frühlingsduft, og en er bare skøn.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 6. Skønne rosenbilleder :-) Jeg har også en Maxima - dog stadig lidt lille - havde den også i min tidligere have i Mårslet ved Århus, hvor den hurtigt blev en kæmpe busk.

  SvarSlet
 7. Ja, og her har den også sendt en aflægger op ½ meter fra - også en fin lille busk i år.

  SvarSlet
 8. Kan vi ikke få et total-billede? Jeg tror der er meget smukt lige nu :)

  SvarSlet
 9. Kor masse vakre Rosen bilder du viser frem her, kjempefint :)
  Følger dæ videre, koselig om du følger mæ og, ha en fin lørdag, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlet