fredag den 8. april 2011

Roserne vinteren 2010/11Vinteren 2010/11 har været hård. Jeg ved godt, at man siger barfrost er det værste, og denne vinter har budt på meget snedække, men alligevel er det gået hårdt ud over mange af mine dejlige roser.
Jeg har mange...langt over 200, og de må skøtte sig, jeg farer ikke rundt og dækker af.
Jeg prøver på rosensiderne at kommentere under hver enkelt, hvordan det er gået.
En overraskelse har været at de to flotte gule Korresia/Friesia er frosset meget tilbage...de er hverken engelske eller specielt sarte, så vidt jeg ved....men tværtimod to store flotte - næsten buske, en af de allerførste til at blomstre...men nok ikke i år. Jeg har reddet dem, tror jeg, men det er trist at se.

Selvfølgelig er Austin-roserne hårdt ramt. Det ved jeg jo godt. De ER sarte. En, der ikke har taget skade er den efterhånden kæmpestore Constance Spry - den holder.
Mine Renæssancer er også ramt, skønt de siges at være mere robuste....næææhh...
Buff Beaty, der var blevet så flot, er helt i bund, Cornelia ikke ramt, og de står næsten samme sted???


Rosen Cornelia - en moscatarose
Og så skal man ikke glemme, at jeg bor i den varmeste/mildeste zone i Danmark...

Nogle, der har klaret sig flot - uden at tage skade - er alle busk- og historiske roser. Det er en fornøjelse at se.
min rosenhæk bestående af denne stadig ukendte rose, er helt intakt.

Skulle der være nogen, der er helt døde, må der findes en afløser - og så har vi balladen. Ikke plante roser, hvor der har stået roser....MEN om en uges tid får jeg leveret 20m2 lerholdig jord, og det er guf for roser, så jeg skifter bare jorden ud og sætter nye. Samtidig supplerer jeg med en skovlfuld eller to til resten.
For roser kan lide ler.


Clair Renæssance - alle 6 eksemplarer er frosset meget tilbage...helt ned til 20cm over jorden, og de var altså nået at blive 1,5-1,8m høje.
Hvordan er det gået hos jer??
Kunne være interessant at høre.
p.s. har høstet de første små rabarber...uhmm

7 kommentarer:

 1. Varmeste zone i Danmark - ja, man siger, der er varmt på Fyn, men det passer altså ikke helt. De sidste to vintre har jeg sammenlignet temperaturer med familie i Ebeltoft og veninde på Sjælland, og meget ofte har vi haft det koldere her på Fyn.

  Ærgerligt med dine roser - håber, de alle kommer trods alt.

  God weekend :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det kedeligt med dine roser. Jeg har tre roser i haven, hvor af den ene er en Fresia, som jeg har arvet efter min svigerfar. Den ser altså også noget søllet ud, selv om jeg bor i nordsjælland ved kysten. Nu får den lige en chance, da jeg kan se, at den har et meget lille skud. Rosen betyder nemlig meget for mig :-)

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 3. Staudefe - se det nyeste indlæg...Fyn er ikke bare Fyn...ja, men de skal nok komme, de roser, giv tid, giv tid...

  SvarSlet
 4. Rigtigt, men jeg bor jo i samme zone som dig - bor nærmest kun et stenkast fra dig, så derfor undrer det mig, at der har været så koldt her.

  Men ja, det BLÆSER på Fyn (som du nævner i seneste indlæg). Det er noget, jeg ofte klager over og tror nogle gange, at jeg er flyttet til Vestkysten ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg har kun omkring 10 roser, og kun en enkelt eller to har vist overlevet denne vinter. Jeg synes også, at vinteren har været barsk ved mennesker,- så det er vel forståeligt, at de sarte roser ikke kunne klare det.

  SvarSlet
 6. Jeg må over til den Staudefe...om ikke andet så for at mærke temperaturen :-)
  Ja, Eva man bliver så trist over de døde roser, holder jo af dem!

  SvarSlet
 7. Ja, det ville da være dejligt med et besøg af dig :-)

  SvarSlet