En kort rundtur hos gårdspladsens roser bragte disse for dagen.
Det er fantastisk, så mange forskellige former og farver, der findes.
Til venstre de store brunrøde - er fra rosen "Aïcha"
De aflange orange fra Skagensrosen "Maxima"
De endnu grønne fra den stribede Rosa Mundi
Og de sorte er fra den vilde klitrose Rosa Pimpinellifolia, som man træffer en del steder ved kyster.
Alle kan ses på Lavendels Roser.
- og en fryd for øjet :-)
SvarSletJeg kan heller ikke stå for de skønne hyben der står og lyser op i landskabet lige for tiden. De hører med til et rigtig dansk efterår.
SvarSletVores ældste datter laver i øvrigt en rigtig god julesnaps af klitrosens frugter.
Nemlig - den snaps er fantastisk!!!
SvarSletSmukt.......jeg tænker på om man kan spise alle slags rosenhyben eller man skal holde sig til den vi kalder "hybenrosen" eller???????
SvarSletMan kan spise dem alle. Til det pulver , man mange steder kan købe, bruges hyben af hunderose - rosa caninnae - den har højere indhold af de gode stoffer end andre hyben.
SvarSlet