torsdag den 1. juli 2010

Vildnis???

Her ser I et vildnis...forrest til venstre er det kirsebærlaurbær, den trænger til at beskæres. Den er flot, den dufter dejligt, når den blomstrer, men den gror vildt og voldsomt.
Bag den står en benved, den ses ikke, for den er besat af 2 kaprifolier, der danner krone og er på vej ind på det stativ, jeg har makket sammen på terrassen. En højrød fantastisk Poulsen-rose - That's Jazz - klarer sig stadig, den vokser bare i højden. Jeg har et sted læst, at den var tænkt som en renæssancerose, men viste sig at blive for høj...men smuk er den. Det grønne på vej op i stativet er en Akebia - en forårsblomstrende klatreplante - blomster er brune og dufter helt fantastisk på et tidspunkt, hvor ikke så meget andet blomstrer -MEN den skal virkelig holdes i meget kort snor.
Stativet, som er en tidligere pavillion rummer også en clematis montana Rubens og en vin samt rosen Constance Spry. Og en kiwi - den vokser, men giver vist ikke noget i år.

Jeg regner med allerede næste år at have en grøn hule med kølighed - min terrasse kan blive så varm, at jeg slet ikke kan holde ud at sidde der. Men jeg planlægger et duftparadis - lige nu er det kaprifolier og rose - tildligere clematis og som det første akebia.
Jeg håber ikke, jeg har for mange klatrere, der ender med at tage livet af hinanden.....

hvis man lige lægger hovedet på skrå ses her Constance ...med clematis indover..

4 kommentarer:

 1. Åh, hvor er det skønt - jeg kan næsten mærke sommeren og duften af roser - men der er jo også endelig sommer - og her dufter det af hybenroser.
  Det bliver næsten ikke bedre.
  God sommerdag til dig.

  SvarSlet
 2. Tak for lavendelråd...jeg har kun haft store krukker med lavendeler indtil nu.
  Dit vildnis ser så smukt ud, rigtig engelsk have.
  Vi har også indkøbt flere klatrere og en Kiwi.
  Flot når de gror ind i hinanden synes jeg.

  Hav en dejlig dag.

  Knuz fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Dejlig, dejlig frodighed. Åh, hvor er det skønt!

  SvarSlet
 4. Åh, hvor dejligt med en velduftende skyggefuld terrasse :)

  SvarSlet