onsdag den 10. marts 2010

Spændende fuchsia

Fuchsiablomster kan spises Masser af blomster til at nyde – også i maden. Denne Fuchsia kan overvintre , skyder igen hvert forår- og bliver en fin lille busk.

Fuchsia

Fuchsia
Fuchsiablomster kan midt i deres eksotiske, barnetegningsagtige udseende absolut spises. Selvom frugterne egentlig smager bedre end blomsterne.
Alle fuchsia kan bruges, men man skal naturligvis ikke styrte lige ned til blomsterhandleren og købe en og bruge den med det samme. Konventionelle planter får læssevis af vækstforkortere, pesticider og svampemidler og det er klamt at spise. Vent til planterne har fået deres naturlighed tilbage, helst 3 måneder.
Man kan blande fuchsiablomster i en salat eller kandisere dem og pynte disse her overdådige kager.
Frugterne kommer senere på sæsonen og ligner små fede blommer. De er ret lækre og syrlige uden at være en helt overbevisende dessertfrugt. Man kan sylte dem eller bare spise dem skåret over i en frugtsalat.

Teksten er et uddrag af Camilla Plums bog Blomstrende mad, Politikens Forlag
teksten lånt fra Havenyt.dk

3 kommentarer:

  1. Hmmm tror bare jeg bliver ved at ... kun bruge den som blomst...

    SvarSlet
  2. Tusen takk for spennende tips

    Kos ddg i kvelden

    SvarSlet
  3. Oj, kan de spises altså! Det visste jeg ikke, så spennende :)

    SvarSlet