fredag den 12. februar 2010

Nye frø i år


Har flere gange handlet med svenske Impecta.
De har mange spændende frøsorter.
Og sender gerne et katalog.
Jeg høster selvfølgelig selv frø, men nogen gange skal der nyt til.
Som her:

Rødbeder i andre farver end den røde.
Jeg synes ikke de egner sig til syltning, de er lidt mere bløde i konsistensen, men som tilbehør og revne rå er de fine.
Den ene er gul, den anden rød med hvide striber - meget festlige.
Så har jeg bestilt nye bladbeder - jeg tror egentlig at mine har sået sig selv, men nu er jeg sikker på at have dem. Sorten hedder "Bright Lights" og har de mest strålende røde, gule, orange, hvide farver - altså stilkene. De kan både bruges som salat, spinat og stænglerne ser fantastiske ud i fx wokretter.

6 kommentarer:

 1. Uh, frø inspiration. Jeg har fået en smule præstationsangst, nu hvor have dagene nærmer sig. Jeg har drømt om den have i nok 10 år, nu er den her endelig og hvor skal jeg så starte. Jeg vil jo det hele og er også perfektionist. Jeg læser derfor din have blog med interesse, fordi netop glæden og ikke det produktive skinner igennem.
  Nu har jeg givet mig selv den udfordring, at år 1, skal det ikke planlægges så nøje med haven. Jeg skal lave et stort bed, og plante alt muligt, måske endda hulter til bulter og nederst i haven et sykke til eksperimenter og blomster-amok sted.
  Ikke nogen fint inddelte bed som sådan, bare nyde at ting skyder op. Så kan det organiserende jeg, komme på banen i år 2.

  SvarSlet
 2. Ja, det lyder som en god ide ---man skal altid lære en have, dens jord m.m. at kende inden det helt store lav-om-show, synes jeg.
  Derfor kan man godt skitsere lidt, hvordan tingene skal stå/gro, en del planter er hhv. gode og dårlige naboplanter....

  SvarSlet
 3. Det lyder rigtig spændende med de nye rødbeder....og ja udvalget er ofte bredere og størrer hinsidan:0)

  SvarSlet
 4. Jeg vil nævne et par steder, man sagtens kan få dem herhjemme også.

  SvarSlet
 5. Hej Lone!
  Hvad gør jeg hvis jeg gerne vil bytte frø? jeg har div. Valmuer, studenternellike mm.og stiklinger af Pelargonier.
  Hilsen Margith

  SvarSlet
 6. Margith - hvad er du interesseret i ? Ude til venstre kan du se, hvem der har hvad....send mig en mail og jeg formidler kontakt eller tag selv kontakt, hvis ikke det er mig, der har frøene. Jeg kunne være interessert i stiklinger af pelargonier, måske valmuer min mail: mail@lavendelgarden.dk

  SvarSlet