Benjamin Britten
I dag lavede jeg en lækker marmelade.
Meget enkelt:
2 håndfulde Rose de Rescht -blade (eller anden stækrt duftende)
250g ituskårne jordbær
sukker efter smag
(brug evt. syltesukker)
evt. geleringsmiddel - alt efter hvor tyk den skal være-
Lad jordbær trække et par timer med sukkeret, så dannes der saft -
kom det helt i en gryde og kog sådan cirka 5 minutter -
tilsæt evt. geleringsmiddel -
hæld på rene skoldede og spiritusskyllede (Atamon går også an) glas -
vær så artig - en lækker lidt anderledes marmelade-
hvis den er meget tynd, er den pragtfuld på is.
Dornröschen blomstrer også nu,
se flere på rosenbloggen
Det høres spændende ud. Roser er noget jeg ikke er god til. Har lige fået 4 stk. austin roser foræret som skal plantes i haven.
SvarSletDet er 2 William Morris og 2 Pat Austin, en rosa og en orangerød.
Har du nogen gode tips om hvordan jeg planter dem bedst?
Vi har rigtig god jord her, mørk og god.
En gammel have hvor der aldrig har blevet brugt nogen kemikalier.
God weekend fra Lisbeth
De skal først og fremmest stå i en spand vand eller vandes rigtig godt igennem inden plantning.
SvarSletSå graver du et stort hul - nok ½ m, hælder en spand vand i - og venter, til det er sunket.
I med rosen, og her er det vigtigt, at den får så meget jord på, at podestedet er dækket - det er sådan en fortykning nederst, hvor den er podet på vildstammen. Roser skal ha' masser af lys og sol - mindst 6 timer om dagen, og de kan godt li' en leret jord.
Held og lykke med dem - sjovt, for netop de to har jeg ikke.
Rose- og jordbærsyltetøy har jeg aldri laget, så spennende. Jeg skriver ned oppskriften, så kanskje jeg prøver når jordbærene er modne her.
SvarSletHej Lone!
SvarSletTak for tippet, min Rose de Rescht sprang ud igår :-)
Knus.
mums ....det lyder lækkert :0)
SvarSletDet er lækkert - også med hindbær, kan jeg fortælle!
SvarSlet