fredag den 4. december 2009

Landet uden vinter


Salvie med rim 

Landet uden Vinter

Der er sagt og skrevet meget om fænomenet....
Jeg undres hvert år....nej, nu må der da komme sne og frost...
men nej, regn og blæst og mørke dage, er hvad vi får.
Hybenroserne står med nye grønne skud...forårsblomsterne, løgplanterne er på vej op...Mine venner, georginerne står stadig i blomst trods en nats frost


 sået i februar, blomstrede i juli...til nu...

Lavendlerne, som jeg såede i foråret , blomstrer stadig ukueligt. År tilbage troede jeg, det var en sart og eksotisk plante, som det ikke var os Nordboer forundt at glædes over i egen have...
Den er sej, er den.


På marken ses blomstrende agersennep og afhøstet majs. Der ligger stadig kolber her og der til glæde for fasaner og høns.men blomsterkarsen, nasturtierne, landløberne, ...og de har vist flere navne, jeg ikke kan komme på - de havde ikke godt af frosten. Jeg tror ikke de klarede det. Må ud at se i dag, for de sidste georginer skal altså op - ellers er det en uorden.
Men det er noget af et arbejde, når man har så mange. De skal mærkes og det meste af jorden børstes af. Og så skal de ind i stalden.
Til foråret bliver der ekstra knolde til interesserede!

5 kommentarer:

 1. Der er tydeligvis et andet klima, hvor du bor end her. Vi har haft hård frost i flere dage i træk og georginerne er for meget længe siden taget ind. Det var ved sidste fuldmåne, hvor der også var nattefrost her.

  SvarSlet
 2. Her har vi kun haft to nætter med frost.
  Jeg savner nogle dage med frost og sne. Både vi og naturen har brug for det !
  Og meget frost giver mig mindre problemer med dræber snegle til næste år.

  SvarSlet
 3. Vi har haft to nætter med frost - og georginerne er gravet op. Sidste vinter lod jeg mine knolde blive i jorden - de lune vintre osv. Resultatet: De var alle ved at rådne, blive ædt af regnorme mv.

  SvarSlet
 4. Hallo
  gefällt mir! Gruss Sandra

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder - med mindelser om sommer :-)

  SvarSlet