En skøn buket. Den gule er at finde på tørre områder, langs vejkanter og især ude ved stranden. Endnu en af Marias planter - for her har vi at gøre med "Jomfru Marias Sengehalm" eller slet og ret Gul Snerre. Der findes også en hvid, men den gule dufter bedst.
Kan med fordel anvendes som snapseurt. Mild og blød smag, næsten likøragtig.
Min eks plejede at sige - sød som han var - Den gule Snerre?, Ja det er din blomst, Lone - der er vel ikke noget at sige til, at han blev "eks"?
Hun gengiver også ældgammel urteviden og har en fin måde at formidle på.
Frøene kan, som det ses, give flere farvevarianter. De fås her hos mig til september-
Den rigtig røde er dog købt som staude, men om den er farvefast, ved jeg ikke.
Fås altså også hos mig.
Jeg forestiller mig at jeg lægger de enkelte planter ind under etiketter, også hvis en af jer byder ind med noget, så kan det måske styres lidt på den måde, hvem der i besiddelse af hvad.(?)
Lyder som en god ide .
SvarSletHvordan lægger jeg så ind ?
Du kan skrive det her i en kommentat, så skriver jeg om det i næste indlæg, og sætter etiket på.
SvarSletOk :-)
SvarSletHar du ikke lyst til at fortælle lidt om Dårörten... ?
SvarSletTak for anbefalingen af Kerstin Stärnes bøger - det lyder meget spændende! Dem må jeg have fat i, jeg kan ikke få nok af gode bøger af den type ;)
SvarSletJeg er ikke nået så langt i Dårörten, men den handler om at en motorvej skal føres gennem urtegården eller tæt på, og kampen for overlevelse - den er på svensk, så jeg strider lidt med den, omvendt har ordene en anderledes poesi og ind imellem læser jeg højt for mig selv og hundene - i bogen er også skånehistorie, angreb på bilismen, fortæling om Emma i Skogen - jo den er værd at læse.
SvarSlet